luni, 14 martie 2016

Adriaen de Vries (Haga 1556-1626 Praga)

A fost sculptor manierist,născut în Țările de Jos, al cărui stil internațional a trecut pragul pentru a barocului , a excelat în modelarea rafinat și turnarea bronz și în manipularea patină și a devenit cel mai faimos european sculptor al generației sale. De asemenea, el a excelat în draughtsmanship.

Cariera lui Adriaen de Vries simbolizeaza internaționalismul perioadei de manierist târziu. El s-a născut în Haga, instruit în Italia, și a lucrat în principal în Praga.Putin se stia despre De Vries până în 1581, când era un asistent in atelierul lui Giambologna florentin. Acolo a antrenat ca un bronzeworker și absorbit o mare parte din stilul lui Giambologna manierist sofisticat. Asociației De Vries cu Rudolf al II-lea, Împărat Roman, a cărui rare opere de artă au fost cea mai mare colectie de vârstă, a început în 1593. El a devenit sculptor instanță în 1601. Dintre lucrările lui de Vries pentru monarhul sihastru a fost o ușurare de bronz reprezentând lui Rudolf 1585 decretul imperial că pictura ar trebui să fie luata în considerare, printre artele liberale. Ideea că artiștii vizuali ar trebui să fie ridicat deasupra nivelului de meșteșugari dezvoltata în timpul Renașterii italiene,făcut oficial de Rudolf al II-lea. După moartea lui Rudolf, în 1612, De Vries a continuat să lucreze pentru clientii aristocratici, creând numeroase monumente funerare, de viață-sculpturi, fântâni, și fonturi bisericii. În stilul său târziu, el a lucrat in bronz pentru a crea un efect de moale,de vag.











Ca multi alti sculptori, De Vries avut tendința de a lucra în proiecte pe hârtie înainte de realizarea lor în trei-dimensiuni ca formă. Acest aspect al operei lui De Vries a fost recunoscut în ultimele decenii: întrucât numai o singură foaie, a fost cunoscuta în 1967, aproximativ o duzină de desene au fost identificate astăzi.