duminică, 11 octombrie 2015

ACDC - partea a II-a


Pentru prima data AC/DC incepe lucrul cu un alt producator, Robert John "Mutt" Lange, cu care inregistreaza in studioul Roundhouse din Londra cel de-al saselea album, Highway To Hell, care avea sa fie si ultimul cu solistul Bon Scott. Lansat in 1979, albumul devine cel mai bine vandut al formatiei de pana atunci, iar AC/DC canta cu salile pline.


ACDC  -  Highway To Hell
La 19 februarie 1980 Bon Scott viziteaza clubul Music Machine de unde pleaca alaturi de prietenul sau Alisdair Kinnear. Bon, beat, lesina in masina lui Kinnear, care il lasa acolo. Dimineata urmatoare, observand ca Bon si-a pierdut cunostinta, Kinnear il duce la spitalul King's College, dar era prea tarziu. Dupa autopsie, medicii ca moartea sa a survenit in urma abuzului de alcool. Scott avea doar 33 de ani.

Moment de rascruce dupa moartea lui Scott: sa continue sau sa renunte. In final fratii Young considera ca Bon ar fi dorit ca AC/DC sa mearga mai departe si incep sa caute un nou solist vocal. Pe lista candidatilor se aflau printre altii: Steve Wright (Easybeats), Terry Slesser (Back Street Crawler), Buzz Shearman (Moxy), Brian Johnson (Geordie). Brian canta doua piese la auditie (Whole Lotta A Rosie si Nutbush City Limits - aceasta din repertoriul Tinei Turner) si dupa cateva zile este angajat.

Formatia continua inregistrarea albumului Back in Black cu acelasi producator. Sunt refacute cantecele, incluzand si versurile lui lui Brian Johnson. Back in Black este lansat in iulie 1980 si in scurt timp ocupa locul 1 in topurile britanice, locul 4 in cele americane si locul 2 in Australia. Contine piese de referinta ca: Hells Bells, You Shook Me All Night Long, Back in Black si devine cel mai popular album AC/DC.

Hells Bells
You Shook Me All Night Long
Back in Black
In 1981 apare albumul For Those About To Rock cu vanzari consistente, laudat si de specialisti, iar melodia de titlu este cantata de fiecare data de formatie la sfarsitul concertelor, fiind insotita de salve de tun.

For Those About To Rock
In 1983 si 1985 sunt lansate Flick of the Switch si Fly On the Wall, iar in 1986 Who Made Who - banda sonora (soundtrack) a filmului Maximum Overdrive (al lui Stephen King). Bateristul Phil Rudd este inlocuit de Simon Wright, apoi de Chris Slade (ex Manfred Mann's Earth Band, Firm and Gary Moore).

Flick Of The Switch
Fly On The Wall
Who Made Who
Sursa - Florin Silviu Ursulescu, revista Rebus

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu