luni, 26 octombrie 2015

AC/DC - ultima parte


Reeditarea in 2003 a albumului Back In Black (din 1980) va inregistra numai in SUA vanzari de peste 22 milioane de copii (distinctia Couble Diamond) ceea ce ii plasa pe locul 5 in topul formatiilor cu cele mai multe discuri vandute in SUA.

In octombrie 2008 este realizat un nou album de studio Black Ice. Desi fara inovatii stilistice, albumul domina pur si simplu topurile internationale, fiind "number one" in 29 de tari din America de Nord si pana in Europa si Australia, ceea ce dovedeste marele numar de fani pe care formatia ii are in toata lumea.

ACDC - Black Ice
In decembrie 2009 se ajunsese deja la 6.2 milioane exemplare vandute in intreaga lume, albumul fiind nominalizat la premiile Grammy 2010 la categoria Best Rpck Album. Turneul initiat cu prilejul lansarii albumului a inceput in octombrie 2008 si a inregistrat concerte cu casa inchisa inca de la debut, biletele pentru locuri ca Wembley, Stade de France, Olympia Stadium etc avand peste 70 000 de locuri au fost epuizate in doar cateva zile. Turneul include si Romania.
AC/DC Hells Bells - Black Ice 2009 European Tour Olympic Stadion Helsinki Finland

Din discografia formatiei ar mai fi de amintit " '74 Jailbreak" (EP) - 1984, Volts (1997) si inregistrarile live - doua CD Collector's Edition, Live From the Atlantic Studious, Let There Be Rock: The Movie, Stuff Upper Lip - Live Video.
AC/DC - Jailbreak
AC/DC - Rocker
ACDC - Let There Be Rock The Movie Live Paris 
ACDC - Stiff upper lip
Desi grupul lor este considerat a fi unul dintre pilonii muzicii hard rock (ocupa locul 4 in topul 100 VH1 al celor mai mari artisti de Hard Rock), membrii AC/DC au categorisit stilul lor, cu modestie, ca fiind doar "rock'n roll".

AC/DC "HAVE A DRINK ON ME" RIO 19/01/1985

Sursa - Florin Silviu Ursulescu - Revista Rebus