duminică, 1 martie 2020

Barry White - I've Got So Much to Give (Full album 1973)

“I've Got So Much to Give” este albumul de debut de studio al cantaretului american de R&B Barry White, lansat la 27 martie 1973 de catre marca 20th Century. Albumul a ocupat primele locuri in clasamentele de albume. A atins de asemenea locul 6 in Billboard 200. Albumul a fost un succes, furnizand doua single-uri de top zece in clasamentul de single-uri de la Billboard R&B, "I'm Gonna Love You Just a Little More Baby", care a ajuns pe locul 1 si piesa de titlu.
Ambele avusesera succes pe Billboard Hot 100, atingand locurile 3 si 32. "I'm Gonna Love You Just a Little More Baby" a fost un succes si in clasamentul de single-uri britanic, atingand locul 23. Albumul a fost reimbunatatit digital si relansat pe CD, cu piese instrumentale bonus, la 4 mai 2010 de catre Hip-O Select.
Albumul a primit cronici moderate, Stephen Erlewinw de al AllMusic scriind in sensul ca sunetul lui (al albumului) e format complet, nu e nici o greseala in tonul lui baritonal si amplu, sunetul corzilor invaluindu-te, in special in piesa de incheiere “I’m Gonna Love You Just a Little More, Baby”, un cantec atat de seductiv, care i-a reglat restul carierei sale. Totusi, albumul a fost criticat ca ar suna ca la Isaac Hayes. Criticul Robert Christgau de la Village Voice a scris “Graba lui White a fost sa combine puterea lui Isaac Hayes cu felul dragut de a canta al lui Al Green, el reusind, in felul lui, dar combinatia are dezavantajele ei, tinzand sa amestece, la fel de bine, lipsa de umor si minciuna”.

List of tracks
Side 1
1."Standing in the Shadows of Love"    8:00
2."Bring Back My Yesterday"                  6:40

Side 2
3."I've Found Someone"                                           5:55
4."I've Got So Much to Give"                                    8:11
5."I'm Gonna Love You Just a Little More Baby"   7:20