duminică, 3 martie 2024

Louis Aston Knight

Louis Aston Knight  (1873-1948) a fost un pictor francez de origine americana faimos pentru peisajele pictate. Tabloul Amurg a fost achizitionat in 1922 de catre presedintele american Harding, pentru a fi expus in Casa Alba.
Aston Knight, fiul lui Daniel Ridgway Knight, s-a nascut la Paris in 1873. El a fost crescut  in Europa si a primit o educatie timpurie de la tatal sau. Mai tarziu si-a continuat studiile cu Tony Robert-Fleury si Jules Lefebvre.
Aston Knight si-a expus primele lucrari la Salonul din Paris, in 1894, expunand aici de mai multe ori de-a lungul vietii. Subiectele lui favorite au fost picturi cu peisaje reprezentand casute si gradini din orasele aflate nu deparete de casa lui din Beaumont-le -Roger.
S-a casatorit in 1907 cu Caroline Ridgway Brewster, in casa senatorului Joseph Sherman Frelinghuysen, Senior situata in Raritan, New Jersey. A fost promovat ca Ofiter al Legiunii de Onoare, cea mai mare decoratie in Franta, in 1927.
Pictura lui a fost influentata de Impresionism, avand multi prieteni buni printre pictorii impresionisti, mai ales Claude Monet, pe care-l vizita la casa lui din Giverny.
Galerie de picturi